onsdag 14 maj 2014

Jag och Richard Heinberg

.
De som följer den blogg jag skriver löpande på - min akademiska blogg - vet att jag är vid UC Irvine i USA i ett halvår för att jobba tillsammans med gänget som skrev en artikel om "Collapse informatics" (pdf här) för två år sedan. Samma personer har sedan dess startat upp The Center for Research in Sustainability, Collapse-Preparedness and Information Technology (RiSCIT) och jag är alltså här för att lära känna dem lite bättre. Det har hänt en hel del här i USA (se den andra bloggen) och fortfarande återstår två av vår sex månader långa USA-vistelse.

I slutet av nästa vecka ska jag åka upp till San Fransisco (jag bor ca en timme söder om Los Angeles) för att träffa min medförfattare Barath Raghavan och diskutera kommande texter vi ska skriva tillsammans. Jag kommer då också att äta lunch med Richard Heinberg från Post-Carbon Institute!

De som läser denna blogg är säkert bekanta med Richard Heinberg - kanske har ni läst någon eller några av hans många böcker, eller så har ni i vilket fall hört talas om honom. Jag skrev om den första boken jag läste av honom ("The party's over") här på bloggen i november 2008 - för 5 1/2 år sedan!

Min fråga till er nu är: vad vill jag fråga honom om? Eller kanske framför allt; vad skulle du vilja fråga honom om?
.